пʼятницю, 17 липня 2020 р.

Володимир Малик "Чумацький шлях"


      Володимир Малик (1921 — 1998) — відомий український письменник, що зажив слави як автор історико-пригодницьких романів, наш земляк, який багато літ мешкав у Лубнах.
Володимир Малик автор таких відомих романів, як: «Князь Кий», «Черлені щити», «Горить свіча», трилогії «Таємний посол». Кожен з творів цікавий та насичений історичними подіями з минулого України, але розповідь піде про книгу «Чумацький шлях».
       У романі «Чумацький шлях» В. Малик відтворив цікаве й своєрідне явище в історії українського народу — чумацтво. Головний герой твору Івась Бондар залишає в Лубнах кохану дівчину Катрю і разом зі своїм хазяїном Хуржиком та чумацькою валкою їде в Крим по сіль. Ніколи не гадалося йому, через які незвичайні, смертельно небезпечні пригоди доведеться пройти. Тут і зустріч з Потьомкіним та Катериною Другою, і татарський полон, і втеча з нього, вступ до війська чорноморських козаків й участь у складі цього війська у війні 1786—1791 pp. проти Туреччини...
     Також до книги увійшло історичне оповідання В. Малика «Дві перемоги», в якому розповідається про боротьбу українських козаків проти польської шляхти.
       Завітайте до Духівської сільської бібліотеки, читайте твори нашого земляка!



Немає коментарів:

Дописати коментар